Koláč s mletým masem a dýněmi
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 1kilogramDýně
- 6gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kilogramListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
52 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané dýně nakrájíme na kusy a dáme vařit. Uvařené scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mleté maso. Přidáme pokrájená rajčata, vejce, strouhaný sýr, skořici, hřebíček, sůl, pepř a nakonec rozmixované dýně. Vše pořádně promícháme, aby se suroviny propojily.
- 3Listové těsto rozválíme na pláty a nařežeme podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 4 nebo 5 plátků, každý pomazaný rozpuštěným máslem. Na plátky navršíme směs a pokryjeme zbylými plátky, opět pomazanými rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu, až vršek zrůžoví. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.