Koláč s modrým sýrem

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
219 mg
Cukr
313 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: smícháme mouku, přidáme sůl, máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
  • 2
    Vyválíme těsto, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou. Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a alobal.
  • 3
    Náplň: smícháme rozdrcený rokfór se sýrem, přidáme vejce, smetanu, pažitku, dochutíme pepřem a solí. Solíme opatrně, protože rokfór je dost slaný.
  • 4
    Náplň rozetřeme na korpusu, snížíme teplotu v troubě na 180 °C a koláč pečeme asi 30 minut, až je na povrchu dozlatova upečený. Koláč podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.