Koláč s modrým sýrem
90 min.
Ingredience
- 90gramůSýr Niva (Rokfór)
- 175gramůSýr smetanový almette
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePažitka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
219 mg
Cukr
313 mg
Postup přípravy
- 1Těsto: smícháme mouku, přidáme sůl, máslo a směs promneme. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit.
- 2Vyválíme těsto, vyložíme s ním formu a na dně je propícháme vidličkou. Těsto překryjeme alobalem a vyplníme fazolemi. Připravený korpus položíme na plech a 15–20 minut pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. Na posledních 10 minut odstraníme fazole a alobal.
- 3Náplň: smícháme rozdrcený rokfór se sýrem, přidáme vejce, smetanu, pažitku, dochutíme pepřem a solí. Solíme opatrně, protože rokfór je dost slaný.
- 4Náplň rozetřeme na korpusu, snížíme teplotu v troubě na 180 °C a koláč pečeme asi 30 minut, až je na povrchu dozlatova upečený. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.