Koláč s pórkem
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCukr krupice
- 400gramůPórek
- 150gramůJogurt bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 1lžičkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy a přidáme droždí, máslo, mléko, cukr a špetku soli. Vše smícháme do jednoho těsta a necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.
- 2Mezitím si připravíme náplň koláče. Omyjeme a nasekáme pórek na drobné kroužky. Na pánvi rozpálíme olej a zlehka opečeme nakrájený pórek. Našleháme jogurt s vejci. Přisypeme polovinu připravených mandlí a přidáme zbylou sůl a špetku pepře. Na závěr smícháme s opečeným pórkem.
- 3Nyní si vyválíme těsto, které vložíme do máslem vymaštěné formy. Po okraji formy si vytvoříme okraj, aby nám náplň nevytekla. Dovnitř koláče pak vlijeme směs, kterou jsme si již připravili. Na závěr na vrch koláče přidáme mandlové plátky a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme 30 minut. Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.