Koláč s pórkem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy a přidáme droždí, máslo, mléko, cukr a špetku soli. Vše smícháme do jednoho těsta a necháme cca 30 minut kynout na teplém místě.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň koláče. Omyjeme a nasekáme pórek na drobné kroužky. Na pánvi rozpálíme olej a zlehka opečeme nakrájený pórek. Našleháme jogurt s vejci. Přisypeme polovinu připravených mandlí a přidáme zbylou sůl a špetku pepře. Na závěr smícháme s opečeným pórkem.
  • 3
    Nyní si vyválíme těsto, které vložíme do máslem vymaštěné formy. Po okraji formy si vytvoříme okraj, aby nám náplň nevytekla. Dovnitř koláče pak vlijeme směs, kterou jsme si již připravili. Na závěr na vrch koláče přidáme mandlové plátky a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme 30 minut. Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.