Koláč s pyré z rajčat a sýra
90 min.
Ingredience
- 10kusůRajčata
- 55gramůAnčovičky konzervované
- 200gramůSýr Čedar
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceVoda pitná
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
56 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do mísy se solí, změklým máslem a vytvoříme žmolenkové těsto. Přidáme žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 3Na pomoučeném vále rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a vložíme do chladničky.
- 4Na rajčatech uděláme nožem křížem zářezy a vložíme na 1 minutu do vařící vody. Poté rajčata oloupeme, pokrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince.
- 5V misce smícháme strouhaný sýr s ančovičkami a šlehačkou. Na dno koláče nasypeme strouhanku, poklademe hustě rajčaty, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Nakonec nasypeme sýrovou směs. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.