Koláč s rajčaty a tymiánem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750gramůRajčata
- 1lžíceTymián čerstvý
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůZakysaná smetana
- 1stroužekČesnek
- 100gramůOvesné vločky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
- 2Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.
- 3Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.