Koláč s rajčaty a tymiánem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
44 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
  • 2
    Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme.
  • 3
    Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.