Koláč se zaječím masem
75 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyTymián sušený
- 100mililitrůMartell cognac
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 20gramůSádlo škvařené
- 250gramůListové těsto
- 100gramůŠunka dušená
- 500gramůZaječí maso
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.
- 3Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.
- 4Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.
- 5Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.