Koláč z hub

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
12 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozdělíme na poloviny, jednu z nich vyválíme na plát o síle 5 mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu.
  • 2
    Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 3
    Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a osolíme. Vaříme 15 minut.
  • 4
    Uvařené houby slijeme a necháme dobře okapat.
  • 5
    Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm vařené houby, přidáme pepř, sůl, sekanou petržel, česnek a smetanu.
  • 6
    Necháme chvíli podusit, poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout.
  • 7
    Houby přendáme do koláčové formy s těstem a překryjeme druhým plátem těsta. Spoje dobře přitiskneme k sobě.
  • 8
    Ve středu formy vykrojíme v těstu malé kolečko, kterým bude unikat pára z koláče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 9
    Pečeme při 200°C 70 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.