Koláč z hub
100 min.
Ingredience
- 800gramůTěsto na pizzu
- 1000gramůHouby čerstvé
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
959 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
12 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Těsto rozdělíme na poloviny, jednu z nich vyválíme na plát o síle 5 mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu.
- 2Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- 3Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a osolíme. Vaříme 15 minut.
- 4Uvařené houby slijeme a necháme dobře okapat.
- 5Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm vařené houby, přidáme pepř, sůl, sekanou petržel, česnek a smetanu.
- 6Necháme chvíli podusit, poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout.
- 7Houby přendáme do koláčové formy s těstem a překryjeme druhým plátem těsta. Spoje dobře přitiskneme k sobě.
- 8Ve středu formy vykrojíme v těstu malé kolečko, kterým bude unikat pára z koláče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- 9Pečeme při 200°C 70 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.