Koláč z vlašských ořechů s čokoládou
60 min.
Ingredience
- 6lžicStrouhanka
- 50gramůOřechy vlašské
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 50gramůČokoláda hořká
- 5kusůVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
819 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nejprve nasekáme nadrobno.
- 2Rozehřejeme 80g másla a na kousky nalámanou čokoládu, každé ve zvláštním kastrůlku. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme nasekáne ořechy, hrst si odložíme stranou. Postupně vmícháme rozehřátou čokoládu, máslo a strouhanku, poté semena z vanilkového lusku.
- 3Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně na závěr vmícháme do těsta.
- 4Otvírací formu vymažeme a dno vysypeme zbylými ořechy. Nalijeme těsto a pečeme asi 30minut. Střed koláče musí zůstat vláčný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.