Koláč z vlašských ořechů s čokoládou

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
819 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy nejprve nasekáme nadrobno.
  • 2
    Rozehřejeme 80g másla a na kousky nalámanou čokoládu, každé ve zvláštním kastrůlku. Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme nasekáne ořechy, hrst si odložíme stranou. Postupně vmícháme rozehřátou čokoládu, máslo a strouhanku, poté semena z vanilkového lusku.
  • 3
    Bílky osolíme špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně na závěr vmícháme do těsta.
  • 4
    Otvírací formu vymažeme a dno vysypeme zbylými ořechy. Nalijeme těsto a pečeme asi 30minut. Střed koláče musí zůstat vláčný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.