Koláčkové pizzy s pancettou

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: pečicí plech potřeme olivovým olejem, vál pomoučíme čtyřmi lžícemi hladké mouky, troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Postup: nejprve připravíme kvásek - sušené droždí a cukr rozmícháme ve 4 lžících vlažné vody a necháme na teplém místě vzejít. Vzešlý kvásek zpracujeme s prosátou moukou, zbytkem teplé vody, olejem a lžičkou soli do hladkého těsta. Těsto propracujeme a necháme (přikryté utěrkou) vykynout na teplém místě asi 30 minut. Než těsto vykyne, nastrouháme cuketu, kterou přikryjeme papírovou utěrkou, aby vysála z nastrouhané cukety přebytečnou šťávu. Sýr nastrouháme, pancettu a olivy nakrájíme na drobné kousky. Po vykynutí těsto ještě chvilku hněteme a rozdělíme na 8 kuliček, ze kterých vyválíme válečkem na nudle (nebo vypracujeme rukama) tenké placky o přibližném průměru 10 cm.
  • 3
    Na placky těsta rozetřeme rajčatové pyré, nastrouhanou cuketu, rozdělíme kousky oliv a pancetty. Pizzy poté pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.
  • 4
    Servírování: pečené pizzy ochutíme pepřem, solí a zakapeme oliovým olejem. Tyto mini pizzy servírujeme horké ihned po upečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.