Kolínka se špenátovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůTěstoviny kolínka
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůŠpenát mražený
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Niva 50% - tavený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
524 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme špetkou soli. Přivedeme k varu, vhodíme těstoviny a asi 10 minut vaříme doměkka. Scedíme, opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, dáme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme. Vmícháme špenát a 10 minut podusíme. Poté přidáme prolisovaný česnek, rozkvedlaná vejce, zamícháme, přidáme špetku soli a opepříme. Na závěr zalijeme smetanou a za stálého míchání prohřejeme.
- 2Uvařené kolínka naporcujeme na teplé talíře, polijeme špenátovou omáčkou, nivu nastrouháme na širším struhadle a posypeme jí kolínka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.