Kolínko na česneku

250 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.
  • 2
    Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.
  • 4
    Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.