Kolínko na česneku
250 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
- 500mililitrůVývar jehněčí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 3kusyCeler řapíkatý
- 7stroužkůČesnek
- 300mililitrůVíno červené
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.
- 2Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.
- 3Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.
- 4Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.