Kompotované broskve s rýží
40 min.
Ingredience
- 80gramůRýže loupaná
- 1lžíceLikér meruňkový
- 4kusyBroskve
- 300gramůCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
3 g
Cukr
88 g
Postup přípravy
- 1Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.
- 3Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.