Konfitovaná kachna
280 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 100gramůSůl
- 1kusČesnek
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 1litrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
251 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.
- 2Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.
- 3Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.