Konfitovaná kachna

280 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
251 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachnu očistíme, opláchneme a osušíme. Ořízneme spodní části křídel, kachnu rozpůlíme a vložíme do pekáče. Maso ze všech stran osolíme, přihodíme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupanou paličku česneku příčně rozkrojíme a ke kachně přidáme stroužky z poloviny paličky. Kachnu přikryjeme alobalem a v lednici necháme alespoň 12 hodin marinovat.
  • 2
    Marinovanou kachnu opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili přebytečnou sůl, vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme olejem, kachna musí být v oleji ponořená. Přidáme zbylé větvičky rozmarýnu a druhou polovinu rozebraných stroužků česneku. Kachnu pod přikrytím pečeme v troubě předehřáté na 130 °C asi 3 – 4 hodiny.
  • 3
    Upečenou kachnu přeložíme na plech, odstraníme kosti a ještě asi 20 minut pečeme v troubě na horní pečení při teplotě 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.