Konfitované zadní hovězí se zeleninou
205 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1kusMrkev kořen
- 300gramůCeler bulvový
- 1kusCeler řapíkatý
- 80gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkySůl
- 4lžícePepř 4 barev
- 1lžíceTymián čerstvý
- 10stroužkůČesnek
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso - tabulovou špičku - omyjeme, osušíme a odblaníme. Ale necháme tučnou část okraje, tu neodstraníme. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a řapíkatý celer. Slaninu nakrájíme na proužky a zeleninu na tenké hranolky. Maso pomocí špikovací jehly prošpikujeme 1/2 pokrájené zeleniny a slaninou. Celý špalíček masa osolíme a hustě posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 2V hrnci si ohřejeme olivový olej na vyšší teplotu. Maso vložíme do oleje, přidáme omytý a osušený tymián a očištěné stroužky česneku. Přidáme ještě bobkový list, nové koření, celý pepř, očištěnou cibuli a zbylou zeleninu. Maso budeme konfitovat (vařit) dlouhou dobu, asi 3-4 hodiny při nízké teplotě 80°C.
- 3Měkké, hotové maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce. Nakrájíme ho na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.