Koňská svíčková
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKoňské maso
- 40gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 150gramůPetržel kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 5gramůNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyBobkový list
- 8gramůSůl
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 15gramůJíška hotová světlá
- 600gramůKnedlík kynutý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šál koňské svíčkové omyjeme a necháme oschnout. Petržel a celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné hranolky a svíčkovou prošpikujeme hranolky slaniny.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj celý kus masa a ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme cibuli se zeleninou, podlijeme vodou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, ze šťávy vybereme koření, zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Maso rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.