Koňská svíčková

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šál koňské svíčkové omyjeme a necháme oschnout. Petržel a celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na drobné hranolky a svíčkovou prošpikujeme hranolky slaniny.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj celý kus masa a ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme cibuli se zeleninou, podlijeme vodou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 45 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, ze šťávy vybereme koření, zbytek rozmixujeme, přilijeme smetanu, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Maso rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.