Koňské řízky na houbách

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
73 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet.
  • 2
    Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
  • 3
    V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.