Koňské závitky se slaninou
150 min.
Ingredience
- 800gramůKoňské maso
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 10gramůSůl
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 8gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůSlanina vepřová
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryOlej rostlinný
- 4litryVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny a cibule, zalijeme svařenou vodou s octem a solí, necháme odležet do druhého dne.
- 2Maso vyjmeme a očistíme od marinády, nakrájíme na plátky a naklepeme. Na každé maso položíme plátek slaniny, posypeme paprikou, osolíme, svineme do závitku a spíchneme párátky. Poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme i s výpekem do kastrolu, přidáme na sádle osmaženou cibulku nadrobno, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme 2 hodiny, dokud není maso měkké, průběžně podléváme vodou a otáčíme. Zaprášíme šťávu moukou, dosolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.