Kopřivová polévka s bůčkem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
43 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
603 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme v jíšce a zalijeme horkou vodou. Vaříme 30 minut. Po 15 minutách přidáme celé mladé kopřivy a dovaříme.
  • 2
    Kopřivy vyjmeme, posekáme, vrátíme do polévky, osolíme, opepříme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
  • 3
    Do každého talíře rozklepneme 1 vejce a zalijeme porcí horké polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.