Kopřivová polévka s bůčkem
55 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůVepřový bok
- 250gramůKopřiva
- 4kusyVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1000mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
43 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
603 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme v jíšce a zalijeme horkou vodou. Vaříme 30 minut. Po 15 minutách přidáme celé mladé kopřivy a dovaříme.
- 2Kopřivy vyjmeme, posekáme, vrátíme do polévky, osolíme, opepříme, ještě krátce povaříme a odstavíme.
- 3Do každého talíře rozklepneme 1 vejce a zalijeme porcí horké polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.