Kopřivová polévka s moravským uzeným
45 min.
Ingredience
- 1lžícePažitka
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej stolní
- 1hrnekKopřiva
- 4lžíceRýže loupaná
- 50gramůMoravské uzené maso
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme, až je rýže téměř měkká.
- 2Potom přisypeme drobně nasekané kopřivy, na nudličky nakrájené uzené maso (nebo šunku) a vaříme ještě 5 minut.
- 3Hotovou polévku okořeníme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.