Kopřivový jarní svítek
30 min.
Ingredience
- 7lžicKopřiva
- 0,5litrVoda pitná
- 4lžíceKrupice dětská
- 1decilitrMléko plnotučné
- 4lžíceSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
764 mg
Cukr
473 mg
Postup přípravy
- 1Omyté mladé kopřivové listy dáme do síta (6-7 vrchovatých lžic) a spaříme je vařící vodou (1/2 l). Okapané a vychladlé kopřivy pokrájíme nadrobno.
- 2Krupici dáme do mísy a zalijeme ji 1 dl horkého mléka, přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla, sůl, pepř, 4 žloutky a kopřivy. Směs pořádně promícháme.
- 3Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh, který zapracujeme do svítku. Pekáček vytřeme 2 lžícemi másla a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.