Kopřivy s rýží
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKopřiva
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé jarní kopřivy opláchneme, lístky otrháme a spaříme je vařící vodou, scedíme, nadrobno nasekáme.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kopřivy a osmahneme je. Přisypeme spařenou, propláchnutou rýži, chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme paprikou a zalijeme vodou v poměru 1:3. Dusíme do měkka.
- 3Podáváme s kyselým mlékem a nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.