Kopřivy s rýží

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé jarní kopřivy opláchneme, lístky otrháme a spaříme je vařící vodou, scedíme, nadrobno nasekáme.
  • 2
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kopřivy a osmahneme je. Přisypeme spařenou, propláchnutou rýži, chvíli pražíme. Osolíme, okořeníme paprikou a zalijeme vodou v poměru 1:3. Dusíme do měkka.
  • 3
    Podáváme s kyselým mlékem a nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.