Kopřivy s rýží a sýrem

55 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Otrhané lístky mladých kopřiv dobře propláchneme a spaříme horkou vodou.
  • 2
    V pánvi si na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kopřivové lístky a krátce orestujeme.
  • 3
    Ke kopřivám přidáme dobře propranou rýži, sůl, mletou papriku, 1,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do doby, až rýže bude měkká.
  • 4
    Podušené kopřivy s rýží posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.