Kopřivy s rýží a sýrem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 500gramůKopřiva
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrOlej olivový
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Otrhané lístky mladých kopřiv dobře propláchneme a spaříme horkou vodou.
- 2V pánvi si na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kopřivové lístky a krátce orestujeme.
- 3Ke kopřivám přidáme dobře propranou rýži, sůl, mletou papriku, 1,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do doby, až rýže bude měkká.
- 4Podušené kopřivy s rýží posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.