Koprová omáčka s brambory
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 250gramůKopr sterilovaný
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, usušíme a ve fritovacím hrnci je opečeme, aby měly zlatovou barvu a byly křupavé, vysypeme je do misky, osolíme a promícháme.
- 2V hrnci přivedeme vodu k varu, lžící do ní naskládáme celá vejce a 7 minut je vaříme nahniličko. Potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme, nakrájíme na půlky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
- 3Do hrnce položíme máslo, rozpálíme ho, přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova, přisypeme mouku, zamícháme, přilijeme vodu a ponorným mixérem směs v hrnci rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přilijeme sterilizovaný kopr a povaříme cca 10 minut. Potom do omáčky vylijeme smetanu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr a necháme ještě vařit dalších 10 minut.
- 4Připravené opečené brambory naporcujeme na talíře, přidáme uvařenou omáčku, do každé položíme 2 půlky vajíček a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.