Koprová polévka na kyselo – redukční

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo, oloupeme je a udržujeme teplé.
  • 2
    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolenou vodu přivedeme k varu a zalijeme jí brambory, vaříme cca 10 minut a pak slijeme.
  • 3
    V malém rendlíku vaříme dobře umytý kopr 10 minut, vodu slijeme, kopr necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    Ve stejném rendlíku vaříme 1 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a celým pepřem. Po 15 minutách varu koření vyndáme.
  • 5
    Bramborové kostičky zalijeme mlékem, vodou z koření, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kopr.
  • 6
    Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.