Koprová polévka na kyselo – redukční
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory
- 5kusůBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1špetkaKmín římský
- 250mililitrůMléko odtučněné
- 20gramůKopr čerstvý
- 10gramůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet vinný
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme dvě vajíčka na tvrdo, oloupeme je a udržujeme teplé.
- 2Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolenou vodu přivedeme k varu a zalijeme jí brambory, vaříme cca 10 minut a pak slijeme.
- 3V malém rendlíku vaříme dobře umytý kopr 10 minut, vodu slijeme, kopr necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
- 4Ve stejném rendlíku vaříme 1 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a celým pepřem. Po 15 minutách varu koření vyndáme.
- 5Bramborové kostičky zalijeme mlékem, vodou z koření, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme kopr.
- 6Znovu ohřejeme a podle chuti přidáme ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.