Koprovka s tvarohovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh jemný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
111 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Umícháme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji studenou vodou (250ml) a povaříme. Přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme nebo přidáme ocet.
- 2Do většího hrnce dáme vařit vodu.
- 3Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypaném moukou.
- 4Poté tvarujeme menší válečky.
- 5Knedlíčky vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.