Koprový koláč
55 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 42gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh jemný
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusKopr čerstvý
- 500gramůMouka polohrubá
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
910 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
- 2Vmícháme do mouky, přidáme olej, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
- 3Smícháme tvaroh se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem.
- 4Osolíme a opepříme.
- 5Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech.
- 6Potřeme náplní a dorůžova upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.