Korejské smažné koláčky polévané medovým sirupem
40 min.
Ingredience
- 151gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 26mililitrůOlej sezamový
- 50gramůOříšky piniové
- 300gramůCicimek
- 250mililitrůOlej stolní
- Kořenící směs do těsta
- 300gramůMed včelí
- 30mililitrůVíno rýžové čínské
- 1gramSůl
- 8mililitrůSirup zázvorový
- 0,1gramPepř bílý
- 0,5gramSkořice mletá
- 1lžičkaDýňová semínka
- Medový sirup
- 300mililitrůMed včelí
- 0,5gramSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1378 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
79 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
2 g
Cukr
124 g
Postup přípravy
- 1Cicimky otřeme vlhkou utěrkou a z jejich dužiny vykrájíme květinové tvary. Piniové ořechy očistíme, rozkrájíme je podélně, dýňová semena promneme v utěrce.
- 2Z prosáté mouky, sezamového oleje, medu, rýžového vína a zázvorového sirupu umícháme opatrně těsto, které ochutíme solí a pepřem, rozválíme, vyválený plát těsta několikrát přeložíme přes sebe - více než třikrát. Nakonec ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru, z tohoto plátu vykrájíme čtverečky o hraně přibližně 3,5 cm. Vykrájené čtverečky smažíme na rozpáleném oleji v pánvi; když smažící se čtverečky vyplavou na hladinu oleje, smažíme je ještě dalších 10 minut. Hotové kousky necháme okapat, poté je namáčíme v připraveném medovém sirupu. Nakonec čtverečky ozdobíme piniovými oříšky, cicimky a dýňovými semeny. Koláčky podáváme studené jako dezert.
- 3Medový sirup připravíme smícháním medu a skořice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.