Korejský salát s houbami - Posot námul
69 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 4gramySůl
- 10gramůHouby Shitake sušené
- 100gramůČirůvka
- 5gramůUcho Jidášovo
- 50gramůShiitake houby
- 4mililitryOlej sezamový
- 2gramySezam - semena
- Kořenící omáčka
- 9mililitrůOmáčka sójová
- 4gramySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 13mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
997 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce, odstraníme spodky a vrchní části nakrájíme na větší kousky. Žampióny propláchneme, očistíme, spaříme jednu minutu nad párou z vroucí vody a natrháme na větší kousky. Houby čirůvky očistíme, opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, přičemž zachováme tvar hub. Houby penízovky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky, jako všechny ostatní druhy hub. Kořenicí omáčku (kterou jsme připravili smícháním sójové omáčky, cukru a stolního oleje a ochutili solí) rozdělíme na tolik částí, kolik máme druhů hub, každou část zvlášť rozmícháme s jedním druhem hub. Všechny druhy hub s kořenicí omáčkou (kromě penízovek) osmažíme na pánvi. Houby penízovky, které jsme také promíchali s částí omáčky, přidáme až nakonec. Houbovou směs ochucenou sezamovým olejem se sezamovými semínky restujeme ještě minutu. Salát podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.