Kořeněná divoká husa pečená na kapustě
100 min.
Ingredience
- 3kilogramyHusa divoká
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3kusyPetržel kořen
- 120gramůPórek
- 3kusyChilli paprička
- 3kusyCibule
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- Na kapustu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1274 kcal
Bílkoviny
151 g
Tuky
58 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 2Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
- 3Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.
- 4Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.