Kořeněná indická polévka
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůZázvor mletý
- 1kusChilli paprička
- 5gramůKmín drcený
- 5gramůKoriandr čerstvý
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyKurkuma
- 200gramůRajčata
- 300gramůFazole červené sterilované
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůZakysaná smetana
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, chilli, kurkumu, zázvor, koriandr, skořici, kmín a necháme 2 minuty zpěnit. Přidáme nakrájená rajčata, konzervované červené fazole, dolijeme vodou a vše necháme 15 minut vařit zakryté na mírném ohni. Mezitím uvaříme oloupané nakrájené brambory, scedíme je a rozmačkáme najemno šťouchadlem.
- 2Polévku dosolíme, opepříme, přidáme šťouchané brambory, povaříme do zhoustnutí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.