Kořeněná jablečná polévka

52 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobnější kusy.
  • 3
    Máslo rozpálíme a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme jablka a kari.
  • 4
    Necháme smažit 2 minuty, poté zalijeme vývarem a přiklopené vaříme 25 minut.
  • 5
    Do polévky přimícháme mangové chutney, sekanou mátu a citrónovou šťávu.
  • 6
    Rozmixujeme na hladkou kaši.
  • 7
    Polévku necháme dobře vychladit, poté vmícháme smetanu, osolíme a opepříme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.