Kořeněná kachna s chilli rýží
85 min.
Ingredience
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžíceKmín mletý
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceMed včelí
- 30gramůZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 600gramůKachní prsa
- 1kusChilli paprička
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 165mililitrůMléko kokosové
- 285mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet Sherry
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
590 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 2 polévková lžíce oleje, římský kmín, skořici, trochu pepře a med. Zázvor a česnek oloupeme, zázvor nastrouháme, česnek rozmačkáme a obojí přidáme k medové směsi.
- 2Kachní prsíčka opláchneme pod studenou vodou, osušíme a kůži křížem nařízneme. Ze všech stran pokapeme směsí koření a medu a necháme krátce odležet.
- 3Na rýži rozpůlíme chilli papričku, pod tekoucí vodou jí zbavíme semínek a nakrájíme na velice drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a opečeme v něm za stálého míchání rýži. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou. Rýži osolíme, přidáme chilli papričku a za stálého míchání necháme asi minutu probublávat. Vypneme sporák, hrnec zakryjeme poklicí a necháme na horké plotýnce 20 minut dojít. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
- 4Mezitím osolíme kachní prsíčka, v teflonové pánvi rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje a maso na něm při mírné teplotě opékáme celkem asi 5minut (napřed na straně s kůží, pak maso obrátíme). Pánev přendáme do předehřáté trouby a pečeme ještě asi 15 minut. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočívat. Výpek poté zředíme za stálého míchání sherry, dochutíme a dáme na teplé místo.
- 5Koriandr opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků, nahrubo nasekáme (pár lístků necháme na ozdobu) a vmícháme do horké rýže. Na talíř rozdělíme rýži. Maso na šikmo nakrájíme na silné plátky a rozdělíme na rýži. Pokapeme výpekem a ozdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.