Kořeněná křidélka
35 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí křídla
- 40gramůPetržel kudrnka
- Na dip
- 200gramůPaprika žlutá
- 50mililitrůJogurt bílý
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 3gramyPepř černý mletý
- Na marinádu
- 1stroužekČesnek
- 5gramůZázvor mletý
- 70mililitrůLimetková šťáva
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 10gramůSkořice mletá
- 5gramůKurkuma
- 40mililitrůMed včelí
- 8gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
43 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Všechny ingredience na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Kuřecí křídla narovnáme do mělké mísy a zalijeme marinádou tak, aby byla ponořená. Zakryté necháme 2 hodiny marinovat.
- 2Mezitím papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a 1O minut ogrilujeme za častého obracení. Hotové necháme vychladnout a vložíme do mixéru spolu s bílým jogurtem a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme se sójovou omáčkou, pepřem a koriandrem a uložíme do chladna.
- 3Marinované maso napícháme na špízové jehly a opékáme na grilu, průběžně otáčíme a natíráme marinádou. Hotové ozdobíme snítkou petrželky a podáváme s paprikovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.