Kořeněná rýže
25 min.
Ingredience
- 2šálkyRýže loupaná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaKardamom
- 0,25lžičkaAnýz mletý
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat.
- 2Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme.
- 3Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.