Kořeněná slepičí polévka s nudličkami
100 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůNudle vaječné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 2litryVoda pitná
- 1,5kilogramySlepice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
- 2Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut.
- 4Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.