Kořeněná slepičí polévka s nudličkami

100 min.
Turecko
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
465 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
  • 2
    Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 3
    Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut.
  • 4
    Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.