Kořeněná vánočka

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přepuštěné máslo smícháme s moukou, přidáme kvásek z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru, cukr, žloutky, sůl, mléko, citrónovou kůru, vanilku, tlučený badyán, anýz a hřebíček, sekané mandle, hrozinky, kandované ovoce a zaděláme těsto. Necháme v teple vykynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta upleteme vánočku a necháme jí na plechu ještě chvíli kynout.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.