Kořeněná vepřová kolena na pivu
105 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové koleno
- 4lžíceHořčice plnotučná
- 2lžičkySůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceKmín mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyCibule
- 5kusůNové koření celé
- 8kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 800mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1582 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
130 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku, kmín, hořčici a česnek. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče. Maso posypeme cibulí, přidáme celý pepř, celé nové koření, bobkový list, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 2Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.