Kořeněné ankarské kuře zapečené s rajčaty
75 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 1lžíceRozmarýn
- 1lžíceTymián
- 3kusyCibule
- 8stroužkůČesnek
- 400gramůKuřecí prsa
- 400gramůKuřecí stehna
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, nasekáme rozmarýn s tymiánem, dále oloupeme cibuli, česnek i mrkev. Cibule rozčtvrtíme, česnek s mrkví rozkrájíme na plátky. Čtyři kuřecí stehna a 4 prsa omyjeme, osušíme, poté je osolíme, okořeníme pepřem.
- 2Ve velikém kastrolu rozehřejeme na střední teplotu olivový olej a na něm do hněda opečeme z obou stran kuřecí porce. K opečenému kuřeti přidáme cibuli i česnek s mrkví a zvolna osmažíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky, přilijeme drůbeží vývar s citronovou šťávou a zvolna společně 10 minut povaříme.
- 3Směs potom přendáme do velkého pekáče, který vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Odkryté zapékáme půl hodiny.
- 4Na každý talíř položíme jeden kousek prsou a jeden kousek stehna, obložíme pečenou zeleninou, přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.