Kořeněné Batáty
45 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaSkořice mletá
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi na zpěněném másle krátce osmažíme za občasného míchání nadrcený česnek doměkka. Do pánve přidáme omyté, neoloupané, na kostky nakrájené brambory a pánví potřásáme 1-2 minuty. Vmícháme chilli koření, papriku, římský kmín a skořici. Potom přidáme rajčata a směs zvolna dusíme 1-2 minuty.
- 2Přilijeme šťávu z rajčat, podle chuti osolíme a pod pokličkou dusíme 15-20 minut. Během dušení brambory občas lehce obrátíme, ale nemícháme je.
- 3Hotový pokrm ozdobíme jogurtem a nasekanou petrželkou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.