Kořeněné bramborové hranolky
50 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2kusyBrambory sladké (Batáty)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.
- 2Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Kořeněné bramborové hranolky
Hranolky z brambor jsou jednou z bramborových variant příloh. Pokud do nich přidáte ještě nějaké to kořeníčko, vznikne vám opět jiná varianta. Tak proč to nezkusit? A to jsem si řekla i já. Jen tyto hranolky nejsou vhodné pro děti (i když žádné hranolky nejsou vhodné pro děti, občas je však doma dělám – nejčastěji hranolky vlnky do trouby, kde nepřidávám tuk). Tento recept mohu doporučit, a pokud máte ještě své vypěstované brambory, bude vás příprava kořeněných bramborových hranolek o to víc těšit.