Kořeněné broskve
40 min.
Ingredience
- 750gramůBroskve
- 1,5centilitryOcet vinný
- 2centilitryVoda pitná
- 375gramůCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1kusBobkový list
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 8kusůHřebíček
- 1lžičkaNové koření celé
- 1baleníZavařovací cukr
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
12 g
Cukr
144 g
Postup přípravy
- 1Broskve omyjeme, zbavíme pecek a pokrájíme na dílky.
- 2V hrnci smícháme vinný ocet, vodu, cukr, sůl, bobkový list, celou skořici, koriandr, hřebíček, nové koření a přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí.
- 3Hrnec se směsí sundáme ze sporáku a přimícháme zavařovací cukr.
- 4Do zavařovacích sklenic naskládáme dílky broskví a zalijeme připraveným nálevem. Sklenice vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.