Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami
35 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 110gramůMeruňky sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaMáta
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.
- 2Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.
- 3Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.
- 4Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.
- 510 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.
- 6Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.