Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami

35 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.
  • 2
    Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.
  • 3
    Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.
  • 4
    Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.
  • 5
    10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.
  • 6
    Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.