Kořeněné králičí řízky
35 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
360 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Králičí hřbet a zadní nohy vykostíme, naporcujeme, omyjeme a mírně naklepeme. Maso osolíme a potřeme směsí sójové omáčky, chilli koření a prolisovaného česneku. Necháme několik hodin odležet v chladu.
- 2Každý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Řízky podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.