Kořeněné kuře v tandooru
55 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 6lžicJogurt bílý
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.
- 2Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.