Kořeněné kuře v tandooru

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, stáhneme kůži a maso propícháme vidličkou. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s rozšlehaným jogurtem i ostatními přísadami, kromě másla a horkého koření. Touto směsí důkladně potřeme maso, poté ho necháme v lednici několik hodin marinovat.
  • 2
    Následně maso napícháme na rožeň a vložíme do tandooru na dřevěné uhlí nebo grilujeme a současně potíráme rozpuštěným máslem. Hotové kuře dochutíme citronovou šťávou a posypeme horkým kořením.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.