Kořeněné švestky v anglické slanině
27 min.
Ingredience
- 4krajíceChléb toastový
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceChutney mangové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 16kusůŠvestky sušené
- 150gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2358 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
540 g
Vláknina
59 g
Cukr
308 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.
- 3Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.
- 4Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.