Kořeněné švestky v anglické slanině

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2358 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
540 g
Vláknina
59 g
Cukr
308 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.
  • 3
    Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.
  • 4
    Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.