Kořeněné telecí řízky na víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
514 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
  • 2
    Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
  • 3
    Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.