Kořeněné telecí řízky na víně
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůHroznové víno
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
514 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- 2Udušené řízky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme zbylou moukou a zasmažíme. Poté zalijeme vínem a dobře za stálého míchání provaříme. Do hotové omáčky vrátíme řízky a necháme přejít varem.
- 3Maso podáváme přelité omáčkou a obložené hroznovým vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.