Kořeněné zeleninové lívanečky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůZelenina kořenová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 5lžicMouka pšeničná hrubá
- 5decilitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1182 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
125 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme připravenou zeleninu, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- 3Do prochladlé zeleniny vmícháme vejce rozšlehaná s moukou a přidáme karí koření, sůl a pepř.
- 4Těsto vkládáme lžící do rozehřátého oleje a usmažíme lívanečky.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a kečupem nebo tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.