Kořeněný chřest
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůChřest bílý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
- 6lžicOcet kvasný lihový
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaMajoránka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a utřeme. Vlašské ořechy oloupeme a opražíme.
- 2Ocet vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se ho polovina neodpaří. Dále smícháme ocet s hořčicí, olivovým olejem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs ochutíme pepřem a solí. Touto zálivkou zalejeme uvařený, okapaný chřest a celý pokrm posypeme opraženými vlašskými ořechy. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.