Kořeněný chřest

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest krátce povaříme v osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a utřeme. Vlašské ořechy oloupeme a opražíme.
  • 2
    Ocet vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se ho polovina neodpaří. Dále smícháme ocet s hořčicí, olivovým olejem, utřeným česnekem a majoránkou. Směs ochutíme pepřem a solí. Touto zálivkou zalejeme uvařený, okapaný chřest a celý pokrm posypeme opraženými vlašskými ořechy. Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.