Kořeněný grilovaný kapr
35 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceKečup
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
203 mg
Cukr
72 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.
- 2V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.
- 3Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.