Kořeněný guláš s pivem a bagetou
160 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kližka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceMouka polohrubá
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- Na bagety
- 8plátkůBageta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceHořčice dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nožem rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky.
- 2Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a cukrem.
- 3Když začne směs karamelizovat, přidáme maso a restujeme za častého míchání.
- 4Poté přimícháme mouku, promícháme a zalijeme pivem. Přidáme koření a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 5Plátky bagety osmažíme z obou stran, potřeme hořčicí.
- 6Bagetu položíme na hotový guláš hořčicí nahoru a prudce zapečeme v silně předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.